Mini-symposium NKN 2024

Wij kijken met trots terug op het symposium met als thema “Vestigingsklimaat en kennissteden ” dat we gisteren organiseerden in Museum Prinsenhof Delft

Wat hebben we nodig om maatschappelijke opgaven samen op te lossen en hoe kunnen kennissteden optimaal bijdragen aan de Nederlandse economie? Hoe kunnen de kennissteden samen met bedrijfsleven en diverse maatschappelijke partners bijdragen aan de bloei van het vestigingsklimaat om zo grote vraagstukken vooruit te helpen? Deze vragen stonden centraal tijdens het gehele middagprogramma.

Na de keynote speech door Frank Heemskerk , Executive Vice President Global Public Affairs & Countries van ASML, volgde een paneldiscussie met als panelleden:
· Tjerk Opmeer (Plv. DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van EZK),
· Caroline Nevejan (Chief Science Officer, Gemeente Amsterdam)
· Tim van der Hagen (voorzitter CvB en rector magnificus, TU Delft),
· Koen Schuiling (Burgemeester van Groningen)
· Frank Heemskerk (ASML)

Na het panelgesprek presenteerden 15 leden van het NKN in een wervelwind van pitches aansprekende voorbeelden van activiteiten van kennissteden samen met onderwijsinstellingen, studenten en andere maatschappelijke partijen. Stuk voor stuk bijdragen die inzicht gaven in de veelzijdige activiteiten van kennissteden.